0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Ventilation

Ventilation

Ventilation självdrag

Självdragsventilation är en populär metod än i dag, trots att många nybyggen använder sig av mekanisk ventilation. Anledningen till att det fortfarande är populärt är för att det är ett system som är helt och hållet självgående, och inte kräver någon tillsyn. Dessutom kräver det inte någon elektricitet över huvud taget, så naturligare ventilation är svårt att hitta.

Det går ut på att skapa ett undertryck i huset tack vare de termiska krafterna i husets skorsten. Ny luft sugs in i huset tack vare detta undertryck och på så sätt blir det ett konstant flöde av ny och fräsch luft i huset.

Den största fördelen är ju förstås att det inte blir någon som helst kostnad för detta, men ofta behövs det ytterligare ventilation, dels på grund av att det inte är det starkaste ventilationssystemet, och dels för att det kräver vind utomhus. Så när det är vindstilla ute blir det helt enkelt ingen rörelse av luften i ens hus.

Utöver det så kan man dessutom placera vad som kallas en fläktboll högst upp i skorstenen som ytterligare ökar effekten av ett självdraget ventilationssystem.

Men tillsammans med ett supplement så är det ett oerhört bra sätt att spara energi och att utnyttja miljövänlig ventilation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.