Browse Tag by luftvärmepump
Elbesparing, Elkostnad, Uppvärmningskostnad, Värmepumpar, luft-luft

Nu är hösten här, dags att installera värmepumpen!

Efter en lång, regnig och kall inledning fick vi till slut något som ändå blev en ganska bra sommar, även om det bara var några få veckor. Ganska precis vid månadsskiftet augusti-september gjorde hösten intåg och från att bara ha funderat över, sol, bad och luftkonditionering börjar tankarna nu vandra till vinter och kyla och att det faktiskt är dags att värma upp huset igen istället för att kyla ned det.

Continue Reading

Avfuktare, Luftkonditionering, Luftrenare, Värmepumpar, luft-luft

Svensk sommar!

Oavsett väder har vi det du behöver för att förbättra ditt inomhusklimat.

Vid värme: En portabel AC håller ditt hem skönt och svalt, och levererar kyla när det bäst behövs!

Här kan du titta på våra Portabla AC!

Vid kyla: En värmepump ger skön värme och spar både energi och pengar.

Här hittar du alla luftvärmepumpar på e-klok.se

För pollen- och allergifri inomhusluft: En luftrenare rekommenderad av Astma- och allergiförbundet skapar en allergifri zon.

Luftrenare rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet!

Avfuktare: Perfekt för dig som har hus med källare, tvättstuga eller för dig som snabbt och effektivt vill torka dina kläder.

Avfuktare perfekt för att avfukta inomhusluften!

Elbesparing, Energipolitik

Hur ser energianvändningen ut fram till 2030?

Energianvändningen i Sverige kommer att minska till 2030 och efterfrågan på el blir oförändrad, där vindkraft och biobränslen kommer stå för större del av produktionen än i dag. Detta spår Energimyndigheten i en långsiktig energiprognos.
Energimyndigheten gör vartannat år långsiktiga energiscenarier som underlag till Sveriges klimatrapportering.

Continue Reading

Värmepumpar, luft-luft

Toshiba Daiseikai 8 Arctic

Nyheten Toshiba Daiseikai 8 Arctic, nu hos e-klok.se. Vad sägs om att en världsledande aktör inom värmepumpsteknik har kommit ut med nyheten Daiseikai 8 Arctic i två varianter, 25 och 35? Toshiba fortsätter att leverera luft-luftvärmepumpar med hög energieffektivitet och komfort. Nya Toshiba Daiseikai 8 Arctic är deras energieffektivaste luftvärmepump hittills, och trots prestandan så har man inte tummat på varken kvalité, utseende eller pålitlighet. Det är en stark värmepump, med en värmekapacitet på upp till 7100 W och en kylkapacitet med maximala 3500 W.

Continue Reading

Värmepumpar, luft-luft

Världens bästa luftvärmepump?

Uppföljaren till förra årets testvinnare är här. I mars 2013 blev LG Nordic Prestige på uppdrag av Energimyndigheten testad hos SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Testerna visade att LG Nordic Prestige fick det bästa samlade betyget som en luftvärmepump någonsin fått. Uppföljaren heter Nordic Prestige Plus och är både mer energieffektiv och förberedd för WiFi för att du ska kunna reglera värmen vart du än befinner dig. Bäst i klassen har alltså blivit ännu bättre!

Continue Reading

Värmepumpar, luft-luft

Mitsubishi Kirigamine FH

Vilka tillverkare gör de bästa värmepumparna? Det är en fråga många ställer sig inför köpet av värmepump. Mitsubishi, LG, Panasonic, Fujitsu och Daikin. Det är fem stora aktörerna på den Svenska marknaden idag, de tillverkar värmepumpar för vårt nordiska klimat. I detta blogginlägg tipsar vi om Mitsubishi FH-serien.

Det är på uppdrag av Energimyndigheten som SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) utför tester av luftvärmepumpar. Energimyndigheten utser ingen vinnare, utan redovisar resultaten, så att du som konsument kan läsa och jämföra dem. De redovisas från tre olika städer Malmö, Borås och Luleå. Jämför bara de siffror för den ort och det uppvärmningsbehov som bäst motsvarar ditt hus.

Continue Reading

Värmepumpar, luft-luft

Värmepumpen för svenska villan!

I detta blogginlägg tänkte vi tipsa om tre luftvärmepumpar som passar den normalstora svenska villan på 130-150 m2. På eon.se visar de en genomsnittlig elförbrukning för en svensk villa med direktverkande el. Det ligger på cirka 25 000 kWh per år, varav uppvärmning är ca 15 000 kWh, hushållsel 5 000 kWh och varmvatten 5 000 kWh. På dessa 15 000 kWh som går till uppvärmning finns det en stor potential att minska din elförbrukning med en luftvärmepump.

  Continue Reading

Värmepumpar, luft-luft

Värmepumpsskydd

Värmepumpsskydd skyddar din luftvärmepump så att den fungerar bra i alla väder. De är designade så att de inte påverkar värmepumpens prestanda. Värmepumpen fungerar bättre i och med att den skyddas mot väder och vind.

Har du en luftvärmepump installerad i ditt fritidshus är ett värmepumpsskydd är ett måste. Eftersom du inte har ständig uppsikt över din värmepumps utedel är ett värmepumpsskydd en billig säkerhetsåtgärd. Den skyddar mot snö, vind, sön vid takras, löv, kvistar och grenar. Men även för att underhållsvärmen ska fungera på bästa sätt behövs ett värmepumpsskydd annars är risken stor att värmepumpen stannar. Ett tak till din uteomhusdel skyddar även den bra mot snö och framför allt takras.

Continue Reading