0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Höjda klimatmål skapar tillväxt

Höjda klimatmål skapar tillväxt

I en ny forskningsrapport från det prestigefyllda Potsdam Institute for Climate Impact Research avhandlas effekterna på Europas ekonomi vid en högre ambitionsnivå gällande klimatmålen. I detta scenario skulle storleken på Europas ekonomi öka avsevärt, så mycket som 5 procent fram till 2020, vid höjda klimatmål. I konkreta siffror skulle detta kunna innebära upp till 6 miljoner nya arbetstillfällen, en höjd årlig tillväxt på o,6 procent per år och en ökning av Europas BNP.

I Bryssel pågår just nu en debatt angående klimatmålen och enligt Europaparlamentarikern Lena Ek (C) står EU vid ett vägskäl. I en debattartikel i Göteborgs-Posten skriver hon att skulle EU besluta att skruva upp målet angående att minska koldioxidutsläppen från de beslutade 20 till 30 procent till år 2020 skulle detta bli en värdefull insats för att återuppliva den europeiska ekonomin.

Dessa ökade klimatmål främjar, enligt Lena Ek, investeringar som i sin tur skapar dynamiska effekter som snabbar på innovationstakten i den europeiska ekonomin. Extra tydligt skulle detta bli om investeringarna kanaliserades till ny teknik som förnybar energi och avancerade materialkonstruktioner som ytterligare skulle öka konkurrenskraften för hållbara energisätt och leda till ytterligare investeringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.