0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Håll kylan i sommar!

Håll kylan i sommar!

Visst är det underbart att det nu blir varmare för varje dag som går! Tänk att det inte var länge sedan snön låg på backen och man fick kämpa för att hålla värmen i kropp som boende. Snart får man istället hitta på sätt att svalka sig. Kalla drycker och glass i all ära, men för mig är aircondition/luftkonditionering ett måste!!! Har en portabel luftkonditionering av märket Coolman 28S som lätt kan flyttas där man behöver kylan mest för tillfället! Vet ni att redan vid +27 grader sänks prestationsförmågan med 50 %?!

Men vad ska man då tänka på när det gäller att hålla hemmet svalt under de varma sommardagarna? Jag tänkte ge er några tips om just detta!

  • Köp luftkonditionering. Överlägset det bästa sättet att stå ut med sommarvärmen och få sval, skön sömn!
  • Stäng ute solljuset. Att skärma av solljuset med markiser, persienner och gardiner gör stor skillnad! Har du en portabel luftkonditionering så spar du även energi genom detta då aggregatet inte behöver arbeta så hårt för att uppnå önskad temperatur.
  • Håll dörrar/fönster stängda på solsidan. Behöver du vädra, gör det på skuggsidan.
  • Dra ned på värmealstringen. Värmealstrande apparater, lampor, matlagning, tvätt och bad höjer alla temperaturen och luftfuktigheten i ditt hem, vilket gör det mindre bekvämt och tvingar luftkonditioneringen att arbeta hårdare än annars. Försök använda dina värmealstrande apparater tidigt på morgonen eller sent på kvällen, och ditt hem kommer bli svalare!
  • Använd fläkt. Får igång cirkulationen i hemmet och ökar även en luftkonditionerings effekt då den ytterligare sprider kylan.
  • Rengör luftkonditioneringens filter. Dammsug/tvätta, beroende på sort, dina filter för maximal kyla. Igensatta filter är oftast anledningen då ett aggregat inte ger tillräcklig kyla.
  • Ta en kall dusch/bad. Fungerar alltid, dag som natt!

Ja, det var några tips inför den kommande (förhoppningsvis varma) sommaren! Kom gärna med egna tips på hur ni håller er “cool when the heat is on”!

Ett svar

  1. […] ett tidigare inlägg berättade vi mer om hur du håller kylan inomhus när det blir riktigt varmt i sommar. Ett bra […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.