0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Energibesparing i vinter – Kung Bores bästa tips

Energibesparing i vinter – Kung Bores bästa tips

Tro det eller ej men jag kommer att hitta hem till dig i år igen. Du kanske tror att du kan smita undan med den där resan till Thailand i december, men när du landar är jag den första du möter. Jag vill inget ont, snarare tvärtom. Att min närvaro sprider kyla och rysningar är inget jag kan rå för. Du försöker bekämpa mig genom att höja värmen inomhus och ta långa sköna varma duschar. Att se detta får mitt hjärta att frysa till is. Så i år har jag bestämt mig för att skriva en lista över hur du både kan vara den där energismarta miljöhjälten som du innerst inne vill vara, samtidigt som du bekämpar mig.

Hälsar Kung Bore.

  • Täta huset!
  • Önska dig en bilvärmare i julklapp. Jag känner Tomten så det kan nog fixas med rabatt.
  • Sänk golvvärmen. Det må vara mysigt, men tofflor är snyggare.
  • Öppna inte fönstren för att vädra när du har värmen i full gång. Det må låta barnsligt enkelt men tänk efter så kommer du nog på dig själv med det ibland.
  • Stäng ytterdörren ordentligt och snabbt. Det är jättetrevligt att prata med grannen. Men det är ännu trevligare inomhus över en kaffe.
  • Hindra inte värmen. Ställ inte möbler för nära elementet. Då får värmen svårt att nå ut till resten av rummet. Och stäng de utrymmen där du accepterar en något svalare temperatur för att få upp temperaturen i de rummen där du vistas mest.
  • När det blir mörkt så behövs det mer ljus. Tänk elda. Annars tänk; lågenergilampor, lågenergilampor, lågenergilampor. 1 kWh el räcker till att få en lågenergilampa att lysa i 111 timmar medan en glödlampa bara lyser i 25 timmar.

Ett svar

  1. Vilka trevliga och värmande råd! Nu ser jag faktiskt fram emot att få krypa in i värmen och stoppa fötterna i ett par varma tofflor. Kanske jag ska ge grannen ett par i julklapp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.