0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Soluppvärmd underhållsvärme för ditt fritidshus

Soluppvärmd underhållsvärme för ditt fritidshus

Tänk att kunna hålla ditt fritidshus frostfritt bara med hjälp av solens strålar!

Vi på Energirådgivaren har fått möjligheten att testa denna nya Svenska! produkt och det här är våra tankar så här långt.

Den ser ut som en stor luftmadrass och ska monteras på ytterväggen för att hålla ditt fritidshus frostfritt. På framsidan sitter en stor solcell som omvandlar solens strålar till värmeenergi och på baksidan finns två hål där den ena innehåller en fläkt som även den drivs av solcellen. Denna fläkt suger upp den kalla inomhusluften och låter den cirkulera i solfångaren och ut ur det andra hålet kommer då ut varm luft!

Vi har nu haft den i vårt förrådsrum, stängt av värmen där och låtit den sköna höstsolen skina. Och se! Rummet är faktiskt skönt att vara i! Inte alls så där ruggigt och kallt som det brukar vara innan vi har hunnit sätta på elementet.

Är du intresserad av att veta mer så gå in SolTech Flex

 

5 svar

 1. Ted Tjärnlund skriver:

  Hej, mitt intresse har varit sol och vind energi de senaste 25 -30 år. Är nu pensionär sen en tid tillbaka. Jag har ett fritidshus på en ö ute till havs. Jag har solceller samt vindsnurra. Jag har all ström jag behöver,fungerar perfekt.Jag installerar nu egna solpaneler för varmvatten från egen ide sedan 35 år tillbaka. De fungerar bättre än vanliga solpaneler vår och höst även mitt i vintern(om solen lyser)når kokpunkten utan problem.
  Jag har även gjort olika typer av luftsolfångare en typ som jag har monterat 2st 2,4m2/st på mitt uthus (60m2) (162m3 luft)fungerar bra utetemp=3grader ger innetemp 60-90 grader på inkommande luft ,har 2 st fläktar 92m3/h enl.fabrikant jag tror de ger mindre luft troligt 60m3/tim. Jag har även en luftsolfångare som koncentrerar solinstrålningen utan att följa solen försedd med fläkt den är 0,84m2 i februari i fjol testade jag den ingående luft fläkt c.a 60m3/tim (troligt)ingående luft minus 3-6 grader utblåst luft 124 grader, detta dubbelkollat med vittne. fungerar enastående. Mvh Ted

 2. Mia skriver:

  Länken på sidan funkar inte 🙁

 3. Mia skriver:

  Vilket märke är det, vad heter produkten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.