0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Utnyttja rotavdraget när du installerar din värmepump

Utnyttja rotavdraget när du installerar din värmepump

Temperaturen faller för varje vecka. Den första snön har redan fallit i stora delar av Norrland och förmodligen dröjer det inte länge innan det börjar snöa söderut också. Fallande temperaturer betyder ökade elkostnader och många av er
överväger förmodligen att skaffa en luftvärmepump för att spara några tusenlappar om året. Om du väl bestämmer dig för att köpa en värmepump så vet du väl att du kan spara pengar när du installerar pumpen? Genom att utnyttja rotavdraget kan du minska dina kostnader med hälften. På skatteverket.se, under rubriken Exempel på ROT-arbete så står det följande om värmepumpar: Inmontering eller byte av värmepump ger rätt till skattereduktion. Service av värmepump ger dock inte rätt till skattereduktion. Det innebär alltså att allt arbete kan gå som rotavdrag – både vid installation av en ny värmepump eller när du byter ut en gammal. Rotavdraget gäller även luftvärmepumpar. Vi på Energirådgivaren rekommenderar att man tar hjälp av en expert när man ska
installera en värmepump. Det är bra om en duktig och kompentent installatör utför installationen om det skulle visa sig bli problem i framtiden. När installationen dessutom är kraftigt rabatterad finns det ingen bra anledning att låta bli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.