0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Gör rent din värmepump så får du varmare i vinter

Gör rent din värmepump så får du varmare i vinter

Nu är det hög tid att göra rent din luft/Luft värmepump! Har du inte gjort det på ett tag så är det nu dags att investera ca 300 kronor i en rengöringsspray, lyfta på locket till värmepumpens innedel, ta bort filter, damsuga rent och skölja förfiltrena i vatten. Passa också samtidigt på att med t.ex. Pump Rent eller någon annan rengöringsspray (för värmepumpar) att spraya direkt på flensarna. Damm och smuts bildar en form av “islolering” på flensarna i innedelen. Detta får till effekt att värmepumpen får svårare att sprida värmen i huset eftersom dammet/smutsen ser till att hålla kvar värmen i flänsarna. Men med en ordentlig rengöring får du bort dammet och luften som passerar innedelen värms upp lättare. Sammanfattningsvis så är kontinuerlig rengöring av din innedel ett bra sätt för dig att hålla upp prestandan, besparingen och värmen i huset.

Pump Rent köper du på Bauhaus, Elon, Elkedjan, Hemmabutikerna och på www.e-klok.se

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.