0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Solel och uppvärmning från Arctus Sunna

Solel och uppvärmning från Arctus Sunna

Här om dagen var jag på en genomgång i hur man sätter upp ett solenergisystem. Jag tycker att detta alternativ ser mer och mer intressant ut ur ett ekonomiskt perspektiv. Med antingen solbidrag från Länsstyrelsen på 45% av installationen alternativt ROT avdrag på 30% av installationen tycker jag att en Payoff tid på ca 8-12 år känns rimlig. Det är dessutom knappast troligt att elpriset kommer sjunka över tid om vi ser på den historiska prisutvecklingen. Till sist – När vi väl får ordning på hur vi skall kunna leverera ut elen på de nationella elbolagens nät och hur detta skall regleras ekonomiskt så tror jag sammanfattningsvis att solel på allvar kommer ta fart i Sverige. Ett väldigt spännande alternativ på marknaden är Arctus Sunna som kombinerar solenergi och uppvärmningsteknologi tillsammans. På så sätt får du en ännu snabbare payoff på ditt system.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.