0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Nya villkor för stödet till solceller

Nya villkor för stödet till solceller

I dag beslutade regeringen om nya villkor för det förlängda investeringsstödet till solceller. Från och med 1 februari 2013 kommer stödet att uppgå till 35 procent av kostnaderna.

På Energimyndighetens hemsida kan man idag läsa att i regeringens budget för nästa år så avsätts 210 miljoner kronor som ska fördelas över fyra år. Med anledning av sjunkande kostnader för solcellsinstallationer justerar regeringen stödandelen till 35 procent av kostnaden. Det innebär att fler företag, organisationer och privatpersoner kommer att kunna ta del av stödet. De nya villkoren gäller från och med 1 februari 2013.

– Utvecklingen på solcellsmarknaden har varit mycket intressant de senaste åren med en halvering av investeringskostnaderna och ett allt större intresse i Sverige för att producera sin el själv. Förlängningen av solcellsstödet är viktigt för att fortsätta stimulera denna positiva utveckling. Att stödet nu förlängs ända till 2016 skapar mer långsiktiga förhållanden och ger bättre möjlighet för branschen att utveckla sin verksamhet, säger Linus Palmblad vid Energimyndigheten.

Under januari 2013 kommer Energimyndigheten att ta beslut om fördelning av solcellsstödet mellan Länsstyrelserna, som hanterar ansökningsprocessen.

– Det har varit ett större intresse än vad pengarna räckt till. De nya pengarna öppnar möjligheter för de som ännu inte fått möjlighet att ta del av stödet, säger Linus Palmblad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.