0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Spädbarn som utsätts för luftföroreningar riskerar försämrad lungfunktion i skolåldern

Spädbarn som utsätts för luftföroreningar riskerar försämrad lungfunktion i skolåldern

Barn som bott i miljöer med höga halter av luftföroreningar från trafik under det första levnadsåret löper en större risk att drabbas av försämrad lungfunktion vid 8 års ålder visar en ny studie från Institutet för miljömedicin vid Karolinska Institutet. Sambanden har visat sig vara särskilt starka för barn med allergi. Resultaten talar för att exponering under spädbarnstiden kan ge en bestående påverkan på lungfunktionen under barndomen men det är oklart i vilken utsträckning effekterna kvarstår senare i livet.

På Energirådgivaren har vi länge argumenterat för att luftrenare i de svenska hemmen bidrar till att ta bort just den här typen av föroreningar och att traditionell ventilation inte klarar av detta på samma sätt. På Astma och Allergiförbundets hemsida kan ni läsa mer om vilka luftrenare som har klarat deras tester.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.