0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Bauhaus börjar sälja skräddarsydda solcellssystem, Arctus Sunna till villaägare 6 mars

Bauhaus börjar sälja skräddarsydda solcellssystem, Arctus Sunna till villaägare 6 mars

Enligt en pressrelease Från och med den 6 mars kommer Bauhas att göra det möjligt för privata hushåll att enkelt producera miljövänlig solel och sänka sina elkostnader med hjälp av ett eget solcellssystem. Byggvaruföretaget lanserar skräddarsydda lösningar för varje enskilt hus, något som sker via satellitbilder i virtuella jordglobar så som Google Earth.

Det rör sig om en helhetslösning för energiproduktion till villor och fritidshus. Det innebär att svenska hushåll kan försörja sitt boende med miljövänlig och prisvänlig el i ett skräddarsytt paket som inkluderar såväl produkter som installation.

Tack vare satellitbilder blir lösningen enkel då man kan se husets placering och storlek utan att fysiskt behöva besöka platsen. Genom att analysera antalet soltimmar i förhållande till läget och takets lutning fastställs antalet solpaneler.

Solpanelerna är från Arctus Sunna och har en kapacitet på 4 eller 6 kilowatt. Vilken styrka som väljs beror på behovet och möjlig yta, ett obebott fritidshus som endast ska hålla plusgrader under vinterhalvåret kräver ofta mindre kapacitet än ett året-runt-boende. Elen kan både förbrukas i hushållet eller säljas vidare till elföretaget.

– Vår solsystemslösning förenklar för privatpersoner med fritidshus och villor att använda miljövänlig el i sina hushåll, säger Johan Saxne, Informations- och Marknadschef på Bauhaus. Elen produceras med hjälp av dagsljus och inte direkt solljus, vilket betyder att systemet fungerar även under molniga dagar. Tvärtemot den allmänna uppfattningen är en kall vinterdag lika gynnsam för elinsamling som en sommardag beräknat per soltimme. Det beror på att kiselplattorna fungerar bäst under kyla vilket passar det nordiska klimatet. Den idealiska placeringen på solcellerna är åt söder med en lutningsvinkel på mellan 30 till 40 grader.

Arctus Nordic är Egivas varumärkes sajt för energi och klimatsmarta produkter, speciellt anpassade för nordiskt klimat, säger Michael Töråsen, VD på Egiva. Under varumärket Arctus har vi samlat solceller, avfuktare, luftrenare, AC och andra tillbehör. Under förra året lanserade vi framgångsrikt vårt solcellskoncept på den danska marknaden och nu fortsätter vi in på den svenska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.