0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Effektiva, energimärkta värmepumpar sparar ett helt Sverige

Effektiva, energimärkta värmepumpar sparar ett helt Sverige

Värmepumparna blir energieffektivare och tystare för varje år som går. Konkurrensen mellan olika märken driver såklart på utvecklingen, men nya bestämmelser i EU gällande energibesparing kommer ytterligare att snabba på utvecklingen mot mer klimatsmarta produkter.

Värmepumpar kommer bland annat få en ny energimärkning som ska göra det lättare för kunden att välja en energieffektiv produkt. -Med energimärkningen kan konsumenten göra en bättre lönsamhetskalkyl mellan olika lösningar och föra en kvalificerad dialog med återförsäljare och installatörer, säger Carlos Lopes som är Energimyndighetens representant i EU-förhandlingarna.

De nya kraven kommer att införas 2015 och skärps ytterligare år 2017. År 2030 räknar EU med att de nya kraven för värmepumpar och pannor ska spara 860TWh i EU, vilket är mer än all energi Sverige nu använder under ett år.

Men redan nu finns det både energieffektiva värmepumpar på marknaden och i täten för denna utveckling finns LG som med sin senaste modell LG Nordic Prestige vann Energimyndighetens test av värmepumpar 2013 och som även är den bästa värmepumpen som Energimyndigheten någonsin har testat. Så nog kan man säga att utvecklingen går framåt mot mer och mer energieffektivare värmepumpar, även utan EU´s hårdare krav.

Andra värmepumpar från LG, som även dessa är tillverkade enligt den senaste energieffektiva tekniken och som är speciellt anpassade för vårt nordiska klimat, är Nordic Libero Plus 9, Nordic Libero Plus 12, Nordic Artcool Mirror 9 samt Nordic Artcool Mirror 12.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.