0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Elen riskerar att bli rekorddyr i vinter

Elen riskerar att bli rekorddyr i vinter

Enligt TV4-nyheterna finns det risk för att elen den kommande vintern kan bli rekorddyr. Detta på grund av den fina sommaren som torkat ut vattenkraftsdammarna vilket med största sannolikhet kommer att kosta svenskarna dyrt i vinter.Sverige får merparten av elkraften från vattenkraftsdammar och tillgången i dessa styr till stor del elpriset i landet. Den soliga och varma sommaren, som glatt så många svenskar, kan samtidigt komma att innebära en baksmälla med höjda elpriser i vinter då magasinen inte på långa vägar är välfyllda. Folke Sjöbohm, Kraftsystemsexpert på Svensk Energi, konstaterar att det är stor skillnad på produktionen i år jämfört med 2012. Färsk statistik från Svensk Energi visar att magasinen, som vanligtvis är fyllda till 81% vid den här tiden på året, bara är fyllda till 72%.

På elmarknaden räknar man med att elpriset kommer att öka med 25% i vinter på grund av underskottet i vattenmagasinen. Faraz Azima, vd för elprisjämförelsesiten elskling.se, låter inte optimistisk angående vinterns elpris. – Underskott är ju underskott och ökar risken för elpristoppar i vinter. Skulle dessutom det bli problem med kärnkraften finns risken för ytterligare toppar i elpriset.

Allt detta låter nog inte så muntert i Svenskarnas öron, men som tur vad finns det produkter som rejält kan kapa dina ökade elkostnader i vinter! En produkt är luftvärmepumpar som kan minska dina uppvärmningskostnader med upp till 60%! Allra bäst är LG Nordic Prestige som inte bara fick bäst testvärden i årets test av Energimyndigheten utan är den bästa någonsin som testats av samma myndighet! Det tycker vi på Energirådgivaren.se är ett bra tips för dig som vill vara garderad mot vinterns elpristoppar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.