0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Regeringsförslag ska ge solcellsägare skatterabatt

Regeringsförslag ska ge solcellsägare skatterabatt

Trenden är tydlig: Allt fler skaffar solceller för att minska sin elräkning såväl som sin miljöpåverkan. Under 2012 installerades dubbelt så mycket solel som året innan. Nu vill regeringen ytterligare snabba på utvecklingen genom att föreslå en skatterabatt till småskaliga producenter av förnybar el.

– Det måste bli mer lönsamt att producera sin egen förnybara el, säger energiminister Anna-Karin Hatt. Vi ser ett jättestort intresse, och nu hoppas jag att det här ska leda till att fler väljer att ta steget.

Förslaget innebär att enskilda fastighetsägare får göra ett skatteavdrag i deklarationen på upp till 12 000 kronor för 20 000 kilowattimmar per år för den el som skickas ut på det allmänna elnätet. Om allt går som det ska beräknas de nya reglerna införas den 1 juli nästa år.

Lars Hedström, vice ordförande för branschorganisationen Svensk solenergi där bl.a. Arctus solpaneler är medlem, tror att rabatten kan få stor effekt bland landets villaägare.

– Nu installeras några hundra solcellsanläggningar per år, och antalet kanske kan öka till några tusen med den här rabatten.

Läs mer om Arctus solpaneler eller köp dem på e-klok.se, Sveriges ledande expert på energi och inomhusklimat på nätet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.