0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Smartare produkter sparar mycket el

Smartare produkter sparar mycket el

Nyligen beslutades om krav för att minska elementens elanvändning. EU har beslutat att elprodukter som används för uppvärmning kräver smarta produkter som bidrar till att Sveriges elanvändning effektiviseras ytterligare.

Tidigare kom besluten om krav på pannor, luftvärmepumpar och varmvattenberedare och nu var det dags för rumsvärmare. Kraven ställs på rumsvärmare som avger värme direkt till rumsluften så som elgolvvärme och element.

För att ytterligare effektivisera kan man använda sig av ett fläktelement. Ett fläktelement även kallad fläktkonvektor ger bättre spridning av din vattenburna värme. Den inbyggda fläkten sprider värmen upp till fem gånger mer än den statiska värmen från en radiator. Man kan även styra luftströmmen i den riktning som passar ditt hus. Inbyggda luftfilter ger dessutom renare inomhusklimat.

Om du inte har ett vattenburet uppvärmningsystem, och istället behöver ett effektivt el-element så kan vi rekommendera ett konvektorelement.

Utvecklingen går mot energieffektivare hus och de nya kraven är en viktig del i arbetet för ett hållbart samhälle.

Genom den nya lagen minskar onödigt värmespill från direktuppvärmning. Lagkraven blir gällande 1 januari 2018 för att ge tid för tillverkare att anpassa produkterna till kraven. EU-kommissionen beräknar att Sverige genom lagkrav för rumsvärmare sparar 2 TWh från år 2020 och 50 TWh totalt inom EU.

Är du intresserad av fläktelement, mer information hittar du på e-klok.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.