0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Ytterligare 45 miljoner kronor till årets solcellsstöd

Ytterligare 45 miljoner kronor till årets solcellsstöd

Energimyndigheten beslutade i november om att omfördela de befintliga medlen, så att de som var tänkta att användas mellan 2014 – 2016 kan användas redan under 2013. De tillför 45 miljoner så att Länsstyrelserna ska kunna besluta om stöd så tidigt som möjligt under stödperioden, vilket förhoppningsvis gör att väntetiderna kortas och sökande kan få besked så snart som möjligt. För det är många som står på kö för att få beslut på sin ansökan om stöd för installation av solceller.
Under perioden 2013 – 2016 har regeringen avsatt 210 miljoner kronor för stöd till solcellsinstallationer med syftet att bidra till omställningen av energisystemet och till näringslivsutveckling inom energiteknikområdet. För 2013 har 107,5 miljoner kronor fördelats till Länsstyrelserna runt om i Sverige.

Sedan den 1 februari i år, när den nya förordningen för stöd till solceller trädde i kraft, har över 1 600 ansökningar på totalt cirka 220 miljoner kronor kommit in till Länsstyrelserna. Det har medfört att många sökande nu väntar på beslut om stöd till sina planerade solcellsinstallationer.

Varje månad redovisar Energimyndigheten statistik över beviljade och utbetalda belopp i hela landet samt fördelat per län. Här kan du läsa dessa månadsrapporter.

På e-klok.se hittar du Arctus Sunna  4kW eller 6kW

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.