0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Avfuktare

Avfuktare

Så många som vart tredje hus har problem med någon form av fukt, mögel och röta.

 

Eftersom en källare ligger under jord finns det alltid fukt utanför väggarna som vill tränga igenom.  Att höja värmen är vad som krävs för att huset ska må bra, en bra grundtemperatur på minimum +16 gör att fuktspärren fungerar och att risken för fuktskador minskar. Dessutom, vid snösmältning kan det riskerara att bli ännu fuktigare runt husgrunden.

Visste du att?
Över 700 000 svenska hus riskerar att drabbas av fuktproblem enligt en rapport från Boverket. Dessa fuktproblem kan ge upphov till mögel och röta vilket i sin tur kan innebära stora kostnader för husägare.

Avfuktare

Arctus Fenja är moderna avfuktare har både funktion och design för att på bästa sätt avfukta dåligt ventilerade utrymmen så som källare och tvättstugor.

Arctus Fenja är användarvänlig. Gemensamt för dessa två modeller är att de har snygg design och är lätta att hantera, det är enkelt att tömma behållaren för kondensvatten samt att bruksanvisningen är på svenska.

Dessa kondensavfuktare arbetar i 5 till 35 grader. Arctus Fenja 10 avfuktar upp till 10 liter per dygn och Arctus Fenja 20 avfuktar upp till 20 liter per dygn. Förutom att avfukta hjälper de även till att rena luften.

Andra smarta funktioner är automatisk återstart vid elavbrott, valbara avfuktningslägen, timer, fläktlägen och automatisk stopp vid full behållare.

Genom att använda en Arctus Fenja avfuktare kan du enkelt ta bort den överflödiga fukten och på så sätt eliminera risken för mögel och fuktbesvär.  Andra fördelar:

  • Eliminera den unkna källarlukten
  • Enklare att torka tvätt eller ved
  • Sänka fuktighetsnivån så att oönskade organismer försvinner
  • Ger torr luft vilket förebygger rost på tex verktyg
  • Möjliggör inredning och förvaring i källaren
  • Skapar ”värmepumpseffekt”, genom att sprida värme

Här kan du köpa avfuktare Arctus Fenja

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.