0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Fläktelement

Fläktelement

Öka effektiviteten i ditt radiatorsystem, byt ut de traditionella vattenburna radiatorerna mot en tyst vattenburen fläktkonvektor!

Med ett fläktelement får man ut betydligt mer värmeeffekt än med en vanlig radiator. Vid samma framledningstemperatur på vattnet kan man få ut cirka 5 gånger mer värmeeffekt jämfört med en vanlig radiator med samma mått. Från bergvärme eller luft/vatten värmepump blir energibesparingen hög med ett fläktelement. Med hjälp av den inbyggda fläkten sprids värmen bättre, det blir en värmespridning istället för värmestrålning.
Sänker man dessutom vattnets framledningstemperatur med 10°C får man fortfarande ut cirka 3 gånger mer värmeeffekt. För att värmen ska spridas effektivt och besparingen ska bli så hög som möjligt, bör den placeras i bottenvåningens största rum, oftast då vardagsrummet. Helst då öppet mot hall, övriga rum och eventuellt mot trappa till övervåningen. Fläktelementet kan även användas till svalkande luftkonditionering under de varma sommarmånaderna. Det inbyggda luftfilter ger dessutom renare inomhusklimat.
För installation kan du kontakt din lokala VVS-installatör. ROT-skatteavdrag gäller för arbetskostnaden.
Detta är en mycket bra investering och utmärkt komplement till vattenburen värme.

Om du har uppvärmning genom direktverkande el

Om du inte har ett vattenburet uppvärmningssystem, utan istället använder direktverkande el för att värma upp ditt hem – då kan ett konvektorelement vara vad du behöver.

Det fungerar på samma sätt, genom att använda en fläkt för att sprida värmen i ditt hem. Det är ett perfekt sätt att energieffektivisera ditt hem och samtidigt få ett behagligare inomhusklimat.

2 svar

  1. Su skriver:

    Vad är skillnaden mellan en vattenburen fläktkonvektor och det du beskriver ovan?
    Funderar på att byta ut en vanlig vattenburen radiator mot en Eveco eller Frico fläktkonvektor. Är det sammma sak?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.