0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Att välja luftrenare

Att välja luftrenare

Det är inte enkelt att välja luftrenare, det finns ett stort utbud på marknaden med olika funktioner och varumärken. Här kommer några saker du behöver tänka på innan du köper din luftrenare!

Börja med att titta efter vilka som är rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet, Svalanmärkta luftrenare. Det är vägledning för konsumenten i sökandet efter produkter som kan vara bra ur allergisynpunkt.

Det andra du ska fastställa är vad vill du rena luften från. Virus, pollen, mögel… Läs igenom vad de olika filtren renar.

Det tredje du bör göra är att skaffa dig en uppfattning på hur stor yta det är som ska renas. Coways luftrenare är smidiga att flytta till det rum som du ska befinna dig i. Exempelvis att man har luftrenaren i vardagsrummet under eftermiddagen och kvällen och sen flyttar den till sovrummet under natten. På så sätt skapar man en frizon i sovrummet, där kroppen har en chans att återhämta sig. Har du köpt din luftrenare för allergiska besvär är detta optimalt.

Det fjärde du bör tänka på är ljudet. Beroende på i vilket rum du ska använda luftrenaren så är ljudnivån viktig att titta på. En luftrenare med lägsta ljudnivå på 30 dBA kan upplevas direkt störande i en övrig tyst miljö såsom ett sovrum.

Sedan bör man vara medveten om att en luftrenare alltid behöver underhåll. Detta genom att hålla luftrenare, filter och sensorer rena enligt rekommenderade anvisningar. Möjligheten att köpa nya filterset är viktig.

Snygg design samt om produkten är lättanvänd är alltid ett plus, eftersom luftrenaren blir en del i inredningen.

Hoppas detta hjälper dig inför ditt köp av luftrenare. På e-klok.se säljer vi tre luftrenare som är rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet

Här kan du se alla luftrenare som är rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.