0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Att välja luftrenare

Att välja luftrenare

Det finns många typer av luftrenare med olika funktioner samt många olika varumärken att välja bland. Vilken luftrenare passar just Dig? Här nedan kan du läsa om vad du bör tänka på innan du köper en luftrenare.

Har du allergier? Då bör du titta efter en luftrenare som är rekommenderad utav Astma- och Allergiförbundet. En luftrenare som är rekommenderad utav Astma- och Allergiförbudet har ett luftflöde som är 4 gånger större än uteluftsflödet från ventilationen mätt vid en partikelstorlek av 0,3 – 0,5 μm. Vilket leder till att partikelinnehållet i luften minskar med ca 80 %.

Vad vill du rena luften ifrån? Det finns flera olika filter som renar olika saker b.la. giftiga gaser, starka dofter, pollen, damm och mögel. Läs noga igenom vilket filter som passar just dig. På e-klok.se finns många varianter utav Coways luftrenare som är rekommenderade utan Astma- och Allergiförbundet. Bor du i innerstan och vill bli av med giftiga gaser och starka dofter så passar Coways AP 1008HD dig. Den är extra effektiv mot just starka dofter utav t.ex. parfym men fungerar även för dig med astma och alleriger. Läs mer om Coways AP 1008HD!

Vill du en luftrenare som är extra bra ifall du är pollen allergiker så bör du välja Coways AP 1008CH eller deras AP 1009CH. Båda två är tack vare ett tre stegs filter mycket effektiva för dig med speciella behov b.la. astma och andra allergier.  Läs mer om AP 1008 CH och AP 1009CH!

Hur stor yta är det som skall renas? Det finns luftrenare som renar luften på ett område upp till hela 205 m2. Är luftrenaren till för sommarstugan så kanske det är en luftrenare för 63 m2 du ska ha. En Coway luftrenare är även väldigt smidig och går att flytta runt till det rum som du befinner dig i. Exempelvis har du luftrenaren i vardagsrummet under eftermiddagen och sedan flyttar in den till sovrummet under kvällen och natten. På så sätt skapas en frizon där kroppen får en chans att återhämta sig utan besvär. För dig med allergier är detta optimalt. Ta reda på hur stor ytan är där du ska använda luftrenaren och leta sedan luftrenare utifrån det. På e-klok.se kan du hitta luftrenare som renar  ytor på mindre än 43 m2 samt de som renar större ytor på upp till 205 m2 och flera mitt emellan, vad passar just dig?

Du bör även vara medveten om att en luftrenare behöver underhåll. Genom att hålla luftrenare, filter och sensorer rena enligt rekommenderade anvisningar. Det finns även möjlighet att köpa nya filter eller filterset vilket är viktigt för att din luftrenare ska fungera på bästa sätt. Om luftrenaren har en filterbytesindikator så indikerar den när det är dags att byta filter, detta underlättar väldigt mycket.

Snygg design är alltid trevligt eftersom produkten blir en del i inredningen. Flera utav Coways luftrenare har fått priser för din design.  Är produktens utseende något som är extra viktigt för dig bör du leta efter någon utav dessa logotyper:

Beroende på vilket rum du ska ha din luftrenare i bör du tänka på ljudnivån. Ska du ha luftrenaren i ett tyst rum som t.ex. sovrummet så kan ljud som är högre än 30 dBA upplevas direkt störande. Är luftrenaren rekommenderad utav Astma- och Allergiförbundet så får den inte låta högre än så, vilket betyder att det även här kan vara en bra idé att kika efter deras logga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.