0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Är du en av de 700 000 som kan sänka dina elkostnader?

Är du en av de 700 000 som kan sänka dina elkostnader?

Ny statistik från SCB visar att aktiviteten ökar på elmarknaden. Under mars månad så bytte hela 35 731 hushåll elbolag. De hushåll som fortfarande inte gjort ett aktivt val har ett elpris som är dubbelt så högt som för de aktiva kunderna. Av de som tecknade ett elavtal i mars så var det rörliga elpriset populärast, hela 57 % bytte till det.

Det kan bero på att spotpriset har fallit från september förra året till Mars nu i år. Därför vill många kunder ta del av pristrenden och hoppas på att spara ännu mer. Därför har andelen hushåll som valt ett rörligt elpris ökat till 57 %, jämfört med förra årets 46 %.

Det fallande spotpriset påverkar även fastpriskontrakten. De som idag tecknar ett fastprisavtal kan göra det till på en lägre nivå än vad man tidigare kunnat göra.

De hushåll som inte gör ett aktivt val utav elavtal får automatiskt ett tillsvidareavtal. Dessa är betydligt dyrare än både fastpris och rörligt. Vilket betyder att många hushåll betalar onödigt mycket för sin el. Hela 700 000 hushåll har ett tillsvidareavtal och alla dem kan spara pengar genom att göra ett aktivt val.

Glöm inte att teckna ett elavtal för din nya bostad när du flyttar. Det är många som glömmer göra det och får då ett tillsvidareavtal visar undersökningar som Energimyndigheten gjort.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.