0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Poolvärme

Poolvärme

Utan någon extra värme i poolen håller inte poolen speciellt höga grader. Om poolen är placerad så att solen kan värma upp den under dagen så kan vattnet ligga runt 16 – 22 grader.

Men det är många faktorer som spelar in när du ska köpa poolvärmepump så som poolskydd, isolering och soltimmar.

Badsemester hemma i trädgården är ingen dålig idé. När sommaren väl kommer gäller det att vara beredd för att få ut så mycket som möjligt av denna underbara årstid. Ett sätt är att skaffa poolvärme till poolen.

Värmeväxlare

Den arbetar med befintligt varmvatten från exempelvis bergvärme och värmer upp poolvattnet.

Pool Solfångare

Men Pool Solfångare värmer upp vattnet effektivt. Solen värmer upp paneler där poolvattnet går igenom.

Poolvärmepump

Att investera i en poolvärmepump, en luft-vattenvärmepump, är ett lite dyrare alternativ men det säkerställer en varm pool. Det fungerar mycket bra levererar värme mellan 26 – 28 grader. Pool värmepumparna är mycket effektiva och ger 4 gånger tillbaka per satsad krona i elförbrukning och gör den till en lönsam investering och säker värmekälla.

Poolskydd

För säkerheten och för att hålla nere uppvärmningskostnaderna är det viktigt med ett bra poolskydd. Har du ett bra heltäckande poolskydd med optimalt isolerande funktion kan du sänka dina uppvärmningskostnader med upp till ca 60% jämfört med en pool utan täckning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.