0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Fler varumärken av poolvärmepumpar

Fler varumärken av poolvärmepumpar

Poolvärmepump - poolvärmare

Nu kan vi erbjuda två varumärken och fyra modeller av poolvärmepump e-klok.se. Tidigare kunde vi presenterade vi Aqua HP från svenska Pahlén det senaste varumärket är KMP Kolmårdspumpen och modellen KMP Evolution.

Pahlén Aqua HP

Aqua HP finns i två modeller Aqua HP 09kW som passar för pooler upp till 50 m3 och 12kW för pooler upp till 75 m3. Pahlén poolvärmepump Aqua HP är en luftvärmepump avsedd för uppvärmning av pool eller spabad, som effektivt nyttjar den omgivande värmen i luften och överför den via en värmeväxlare till poolvattnet. Pahlén poolvärmepump Aqua HP använder en kombination av optimerade komponenter såsom värmeväxlare, gas, köldmedel, ventil och mjukvara för att få en mycket hög verkningsgrad, C.O.P. Aqua HP är ett mycket effektivt och energisnålt alternativ, vilket innebär att elkostnaderna blir upp till sex gånger lägre jämfört med elvärme. Vid optimala förhållanden ger 1,8kW elförbrukning upp till 11,2kW värme i din pool. Kompressorn som är värmepumpens hjärta är tillverkad i högska kvalitet för maximal effekt, lång livslängd och låg ljudnivå, vilket borgar för ett ekonomiskt och störningsfritt användande.

Med en snygg och stram design tar den liten plats och smälter in i omgivningen utan att störa. Ytterhöljet på poolvärmepumpen är tillverkat av stabil termoplast, som är lätt att göra rent och inte rostar. Det är alltid ekonomiskt att täcka över poolen när den inte används, speciellt nattetid. Ca 60-70% av värmen försvinner via poolens vattenyta. En övertäckning minskar också poolvärmepumpens drifttid.

KMP Evolution 

Den senaste värmepumpen kommer från KMP Kolmårdspumpen. Modellerna är KMP 09 Evolution för 50 m3 och KMP 13 Evolution för 75 m3.

KMP är en högeffektiv poolvärmepump, som reducerar dina uppvärmningskostnader med upp till 80 %. Pumpen är elegant designad, anpassad för det skandinaviska klimatet och ger en skön värme även en mulen sommardag. Vi har den enda poolvärmepumpen i Sverige som är testad av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut). Den uppvisade där mycket bra resultat. KMP’s poolvärmepumpar har 7 års kompressorgaranti. Kompressorn är tillverkad av Toshiba och är en rotationskompressor.

Poolvärmepumpen är utrustad med en inbyggd dator som enkelt styrs ifrån en digital display med Titanvärmeväxlare som motstår klor- och saltvatten. Ett miljövänligt och effektivt köldmedia (R410a) samt att bypass medföljer.

Så fungerar det 

En poolvärmepump fungerar på samma sätt som en luft/vatten värmepump. Den hämtar värme från utomhusluften, värmen överförs sedan till vatten med hjälp av bland annat ett köldmedium och en kompressor. Skillnaden mellan en luft/vatten värmepump som konstruerad för ett vattenburet uppvärmningssystem i huset och en poolvärmepump, är att en poolvärmepump är konstruerad för att klara påfrestningar från kontakten med smutsigt, salt och klorerat vatten. Utsatta delar består därför av extra tåliga material.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.