0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Risk för dyrare el i vinter

Risk för dyrare el i vinter

I början på augusti kom de första indicierna på att elen kommer att bli dyrare denna vinter än i fjol. Elhandlarna har tittat över vattenmagasinen.

 

I vinter väntas elpriset i snitt stiga till 34 öre per kilowattimme. Det är 24 procent upp från i juli månad och är 13 procent högre än förra vintern. En viktig orsak till det högre priset är den låga vattennivån i vattenkraftverken.

Upp till 50 procent av all elproduktion kommer från vattenkraften. Det gör fyllnadsgraden i vattenmagasinen till den viktigaste parametern för elpriset. Statistiken visar just nu en fyllnadsgrad på 73,7 procent vilket är lägre än normalnivån på 81,2 procent för säsongen.

Summan är – Underskottet ökar risken för ett högre elpris framöver!

Så om det blir en torr höst kan priset bli ännu dyrare. Å andra sidan borde en regnig höst ge ett lägre elpris än vad prissättningen på elmarknaden indikerar i dagsläget. För oss som inte kan sia in i framtiden kan det vara en bra sak att se över din elförbrukning. Hur mycket el konsumerar vårt hushåll idag? Hur mycket av den delen går till värme?

Ett bra sätt att sänka elräkningen är att investera i en luftvärmepump, det är en relativt billig investering som med rätt förutsättningar kan halvera din uppvärmningskostnad. På e-klok.se finns alla de populäraste modellerna och de största varumärkena.

Välkommen in på vår sida så hjälper vi dig hitta den optimala luft-luftvärmepumpen för dig!

Källa: Elskling 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.