0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Mitsubishi Kirigamine FH

Mitsubishi Kirigamine FH

Vilka tillverkare gör de bästa värmepumparna? Det är en fråga många ställer sig inför köpet av värmepump. Mitsubishi, LG, Panasonic, Fujitsu och Daikin. Det är fem stora aktörerna på den Svenska marknaden idag, de tillverkar värmepumpar för vårt nordiska klimat. I detta blogginlägg tipsar vi om Mitsubishi FH-serien.

Det är på uppdrag av Energimyndigheten som SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) utför tester av luftvärmepumpar. Energimyndigheten utser ingen vinnare, utan redovisar resultaten, så att du som konsument kan läsa och jämföra dem. De redovisas från tre olika städer Malmö, Borås och Luleå. Jämför bara de siffror för den ort och det uppvärmningsbehov som bäst motsvarar ditt hus.

Så här redovisar Mitsubishi reultaten på deras hemsida

 

Mitsubishi Electrics storsäljare, värmepumpen Kirigamine FH, uppnår imponerande testresultat och är en av de bästa värmepumparna på marknaden.

Mitsubishi Electric har under hösten testat sin nya high-end värmepump, Kirigamine FH. Testet är som vanligt utfört av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut på uppdrag av Energimyndigheten.

Kirigamine FH har testats i två storlekar, 25 och 35.  Kirgamine FH – uppnår genomgående mycket starka resultat, både när det gäller värmeeffekt och årsvärmefaktor. Värmepumpen Kirigamine FH har den största energi besparingen i sin klass för hus med större värmebehov av de som testats hos Energimyndigheten.

Den större värmepumpen, Kirigamine FH 35, ger ett häpnadsväckande resultat. För det första ger den 5,3 kW värme vid -7°C. Detta är den högsta som någonsin uppmätts av Energimyndigheten, som har testat 42 värmepumpar. Dessutom kan den generera 4,3 kilowatt värme vid -15°C, vilket säkerställer en stabil och bra värme i kalla klimat. 

Detta innebär att Kirigamine FH producerar mer värme än någon annan värmepump testad av Energimyndigheten och är således det bästa valet för dem som har stora värmebehov.

Testresultat för luftvärmepumpen Mitsubishi FH35 &  Testresultat för luftvärmepumpen Mitsubishi FH25 

 

Mitsubishi FH luftvärmepumpen som klarar kalla vintrar!

 

Av detta resultat visar det att Mitsubishi FH-serien passar utmärkt om du bor i ett område med kalla vintrar. Detta tack vare sin överlägsna värmeeffekt.

Vidare utmärker sig inte bara Kirigamine FH på värmekapacitet och årsvärmefaktor, den har också den absolut senaste tekniken. Human Sensor, som kan sänka temperaturen för ytterligare besparing när du är borta, delad luftriktare, som gör det möjligt att värma två våningar samtidigt om man placerar värmepumpen i trappan, veckotimer, samt +10 graders funktion.

 

Vad är skillnaden på FH35 & FH25?

 

Mitsubishi FH35 denna modell är rekommenderad för hus upp till  180m2. Luftvärmepumpen har en drift ner till -30°C. Värmekapacitet upp till 6600 W, Kylkapacitet upp till 3500 W. COP-värde på 5,0 och Energiklass Värme/kyla A++/A+++. Underhållsvärme + 10 °C.

Mitsubishi FH25 denna modell är rekommenderad för hus upp till  150m2. Luftvärmepumpen har en drift ner till -30°C. Värmekapacitet upp till 6300 W, Kylkapacitet upp till 3500 W. COP-värde på 5,52 och Energiklass Värme/kyla A++/A+++. Underhållsvärme + 10 °C.

 

Priset för en Mitsubishi luftvärmepump med installation

 

En Mitsubishi FH25 med en standardinstallation och ROT-avdrag kostar runt 15 000:-. För den större värmepumpen Mitsubishi FH35 med en standardinstallation med ROT-avdrag kostar runt 16 000:-.

För att handla luftvärmepumpen Mitsubishi FH35 och FH25 kan du vända dig till e-klok.se för mer information!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.