0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Värmepumpen för svenska villan!

Värmepumpen för svenska villan!

I detta blogginlägg tänkte vi tipsa om tre luftvärmepumpar som passar den normalstora svenska villan på 130-150 m2. På eon.se visar de en genomsnittlig elförbrukning för en svensk villa med direktverkande el. Det ligger på cirka 25 000 kWh per år, varav uppvärmning är ca 15 000 kWh, hushållsel 5 000 kWh och varmvatten 5 000 kWh. På dessa 15 000 kWh som går till uppvärmning finns det en stor potential att minska din elförbrukning med en luftvärmepump.

 

Mitsubishi FH25

Mitsubishi Electric FH25 VEHZ 635 är ett kraftpaket försedd med en rad unika funktioner för att skapa bästa komfort och behagligt inomhusklimat. Den höga verkningsgraden garanterar effektiv drift ner till -30 grader vilket gör FH25 direkt lämpad för vårt kalla nordiska klimat. Värmepumpen är A-klassade och väldigt energisnåla. Värmepumpen FH25 VEHZ har låg ljudnivå (20 dB) och underhållsvärme.

Denna modell är rekommenderad för hus upp till  150m2. Luftvärmepumpen har en drift ner till -30°C, vilket säkerställer en stabil och bra värme i kalla klimat. Värmekapacitet upp till 6300 W, Kylkapacitet upp till 3500 W. Med ett COP-värde på 5,52 och Energiklass Värme/kyla A++/A+++. Underhållsvärme + 10 °C.
Luftvärmepumpen Mitsubishi FH25

 

Panasonic HE9PKE

Flagship Inverter + är en av Panasonics mest effektiva och kraftfulla luftvärmepumpar, utformad för nordiska förhållanden. Med denna värmepump kan du göra betydande energibesparingar även vid värmedrift under en längre tid. Med underhållsvärme. Panasonic HE9PKE är värmepumpen för dig med stora krav. Konstruerad och tillverkad för Nordiska förhållanden vilket ger en hög värmeeffekt när det som bäst behövs.

Denna modell är rekommenderad för upp till 160m2. Luftvärmepumpen har en drift ner till -25°C. Värmekapacitet upp till 6550W och kylkapacitet upp till 3000 W. Med ett COP-värde på 5,6 och Energiklass A++. Underhållsvärme +8- 10 °C.
Luftvärmepumpen Panasonic HE9PKE

 

Fujitsu Design Nordic AOYG 12

Fujitsus värmepump Design Nordic Inverter LTCN har en ny prisbelönt design som gör den till mer än bara en värmepump. LTCN är speciellt tillverkad för vårt nordiska klimat och har en mycket hög värmekapacitet ända ner till -30°C, samt ett speciellt avfrostningsprogram med fyra olika avfrostningskriterier vilket förbättrar energieffektiviteten ytterligare.

Denna modell är rekommenderad för hus upp till 155 m2. Luftvärmepumpen har en drift ner till -25°C. Värmekapacitet upp till 6500W och kylkapacitet upp till 4000 W. Med ett COP-värde på 4,4 och iUnderhållsvärme +10 °C.
Luftvärmepumpen Fujitsu Design Nordic AOYG 12

 

Fördelar med en luft-luftvärmepump

En luftvärmepump hjälper dig att minska din energiförbrukning och sänka din elräkning. Värmepumpen är miljövänlig eftersom den bidrar till att minska koldioxidutsläppen. Fler fördelar med en luftvärmepump:

Miljövänlig, eftersom den omvandlar energin i uteluften.
Behagligare inomhusklimat.
Kan användas för att få kyla på sommaren.
Optimal energibesparing
Passar bäst för hus med direktverkande el.
Är enkel att installera.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.