0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Hur ser energianvändningen ut fram till 2030?

Hur ser energianvändningen ut fram till 2030?

Energianvändningen i Sverige kommer att minska till 2030 och efterfrågan på el blir oförändrad, där vindkraft och biobränslen kommer stå för större del av produktionen än i dag. Detta spår Energimyndigheten i en långsiktig energiprognos.
Energimyndigheten gör vartannat år långsiktiga energiscenarier som underlag till Sveriges klimatrapportering.


Myndigheten spår minskad energianvändning inom transportsektorn, vilket är en följd på kraven på bränsleeffektivare fordon och mer användning av biobränsle. Sektorn väntas med god marginal nå målet om tio procent förnybar energi 2020.

 

Däremot väntas inga större förändringar inom industrin. Industrin kommer framställa mer förädlade produkter där energianvändningen inte ökar i takt med den ekonomiska utvecklingen.

 

I sektorn bostäder och service minskar energianvändningen något fram till 2030. Byggnaderna blir effektivare och antalet värmepumpar ökar vilket resulterar i en minskad energianvändning. Vilket är en positiv prognos för alla oss som använder luftvärmepumpar!

 

energimyndigheten.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.