0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Världens bästa luftvärmepump?

Världens bästa luftvärmepump?

Uppföljaren till förra årets testvinnare är här. I mars 2013 blev LG Nordic Prestige på uppdrag av Energimyndigheten testad hos SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Testerna visade att LG Nordic Prestige fick det bästa samlade betyget som en luftvärmepump någonsin fått. Uppföljaren heter Nordic Prestige Plus och är både mer energieffektiv och förberedd för WiFi för att du ska kunna reglera värmen vart du än befinner dig. Bäst i klassen har alltså blivit ännu bättre!

 

Nu med ännu bättre besparing!
LG Nordic Prestige PLUS med energiklass A+++ är andra generationen Prestige- värmepumpar från LG Nordic Prestige fick år 2013 bäst testresultat någonsin av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, och nu kommer äntligen uppföljaren – Nordic Prestige Plus som både har högre kapacitet, bättre årsbesparing

 

Byggd och testad för nordiskt klimat
LG Nordic Prestige PLUS har utvecklades med kunden i fokus och byggts från grunden för att klara vårt nordiska klimat. LG har tittat på hur kunderna använder en värmepump och hur vi kan minska energikostnaderna samtidigt som komforten ökas på bästa möjliga sätt. Därför har LG Nordic Prestige PLUS testats i Norden i över två år. Detta gör LG för att säkerställa att du som kund kommer få en produkt som värmer ditt hus i många år framöver.samt är förberedd för WiFi styrning. Bäst i klassen har alltså blivit ännu bättre!

 

Värme när det gäller
I Norden är det viktigt att en värmepump kan bibehålla värmekapaciteten även vid låga utomhustemperaturer. LG Nordic Prestige PLUS kan leverera en värmekapacitet på smått otroliga 3,1 kW ända ner till -20C, med en av marknadens bästa besparingar. Detta ger dig som kund en överlägsen besparing oavsett var du bor i landet.

Tabellen visar värmeeffekt kW vid olika utomhustemperaturer

 

Din årliga energibesparingsfaktor: SCOP
SCOP är en faktor som visar hur mycket en värmepump kan spara under ett år, även kallad årsvärmefaktor. Ju högre SCOP, desto högre besparing. LG Nordic Prestige PLUS har en årsvärmefator på hela 5,2 vilket placerar den i den högsta energiklassen, A+++. Bra för både plånboken och miljön!

 

Luftomsättningen är viktig för din besparing!
Att en värmepump har en hög luftomsättning betyder att den kan värma upp mer luft på kortare tid, vilket i sin tur leder till en ökad besparing. LG Nordic Prestige PLUS har en luftomsättning på hela 16,5m3/m , vilket är högst i klassen.

 

Variabel värmekapacitet ger ökad besparing!
En värmepumps kapacitetsspann har stor betydelse för din besparing. Det är inte bara den maximala värmeeffekten som är viktig, minst lika viktig är den minimala värmeeffekten. Desto lägre minsta effekt en värmepump har desto mindre start och stopp behöver värmepumpen göra. Detta leder i sin tur till en ökad besparing. LG Nordic Prestige PLUS har ett kapacitetsspann från 7,0kW till en av marknadens lägsta min effekt på 0,3kW.

 

För att läsa mer om luftvärmepumpen LG Nordic Prestige Plus 9 och 12 kan du gå in på lgnordicprestigeplus.se

För att hitta din närmast återförsäljare gå in på sverigepumpen.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.