0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Energianvändning

Energianvändning

All energianvändning har en miljöpåverkan. Hur stor påverkan blir beror på vilken energikälla som används. I Sverige går 26 % av energianvändningen till att värma våra hus.

Att bidra till en bättre miljö är den största anledningen till att spara el för svenska hushåll.

Nästan åtta av tio ser det som viktigt att minska på sin egen elanvändning. Medans fyra av tio vill få bättre koll på den egna elkonsumtionen. Det visar den undersökning som E.On lät TNS Sifo göra genom att fråga tusen svenskar om deras attityder kring elanvändande och miljö.

 

Minska energiförbrukningen

Enkla sätt att att minska energiförbrukningen är att tänka på att släcka efter sig, att vara sparsam med varmvatten, köpa lågenergilampor och stänga av apparater som inte används. Ett tips för att mäta din exakta förbrukning i ditt hem är att använda en energimätare.

 

Val av energikälla

Här kan du som husägare i stor utsträckning påverka hur stor miljöpåverkan uppvärmningen av ditt hus medför.

Vilket energikälla som används är direkt avgörande för hur stor miljöpåverkan blir. T ex att använda sig av direktverkande el. Det positiva är att inga utsläpp lokalt och liten arbetsinsats. Det negativa är att det är kostsamt, du blir mycket elberoende och att delar av elproduktionen sker med fossila bränslen som påverkar växthuseffekten.

Det är vi själva som åstadkommer utsläpp av växthusgaser, därför kan vi också minska utsläppen. Genom att förändra vårt beteende i vardagen och göra aktiva val kan vi minska vår klimatpåverkan.

 

En sparad kWh är den bästa sättet att minska sin energianvändning!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.