0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Solel och skatterabatt

Solel och skatterabatt

Att minska vår energiförbrukning i vardagen är något som var och en kan göra med relativt enkla medel. Lågenergilampor, sänka innetemperaturen och att använda grenuttag med strömbrytare till apparater med standby-läge är exempel på detta.

Dock hindrar inget något av dessa medel att energin som fortfarande används (i ökande utsträckning) till stor del kommer från icke förnybara källor. Troligtvis kommer vår totala energiförbrukning tillsammans med räkningar fortsätta att stiga även om vi blir mer energismarta.

Ett sätta att försäkra sig om att i framtiden ha ett lågt elpris är att hoppa på solenergi-tåget. Idag finns det även stöd för dig som vill ta denna chans att spara pengar och ligga i fronten när det gäller miljömedvetenhet. Det första stödet som rör inköp och installationskostnader täcker idag upp till 20% av totalkostnaden för privatpersoner. Nytt för i år är att man också kan få skattereduktion på 60 öre per kilowattimme som exporteras till elnätet. Utöver detta får man ju även en ersättning från elhandelsbolaget som man exporterar till. Denna ersättning varierar mellan 30 öre och 2 kr per kilowattimme.

Solenergi är på sikt en bra investering och kommer återbetala sig över tid och ge pengar över till annat. Att solenergi är miljövänligt, tyst och nästintill underhållsfritt gör det ännu mer attraktivt. Allt som behövs är en yta att täcka med paneler istället för till exempel tegel.

Förnybar energi är framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.