0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Solel – dubbelt upp

Solel – dubbelt upp

solpaneler

Nu har energimyndigheten publicerat sin årliga solcellsstatistik. Miljön kan glädja sig åt att intresset för solpaneler växer kraftigt. 2014 installerades det dubbelt så många solceller jämfört med år 2013, nämligen solceller för hela 36,2 MW.

Dock är siffran fortfarande låg jämfört med andra Europeiska länder. Solceller står bara för 0,06 % av den totala svenska elproduktionen, samtidigt som siffran i Italien ligger på 10 %.

Det ska nu bli intressant att se hur den nya skatterabatten som börjar gälla från årsskiftet påverkar intresset för solel framöver. Skatterabatten innebär en skattereduktion till privatpersoner som levererar in el till nätet. Denna reduktion är på 60 öre per kWh och ligger utöver den ersättning som nätbolaget betalar ut för elen som skickas ut på nätet.

Solceller i omvärlden:

Framöver kommer alla nya affärsbyggnader i Frankrike att ha antingen solceller eller växtlighet på taken. Detta kommer av en ny lag och kommer innefatta byggnader inom till exempel dagligvaruhandel, restaurang, kultur och kontor.

I Tyskland, där solenergi har en stor andel av elförsörjningen, köpte man in reservel till ett värde av 3,5 miljoner euro inför solförmörkelsen förra fredagen. Dock behövde denna knappt användas då det tyska elnätet klarade av stresstestet med bravur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.