0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Nu är hösten här, dags att installera värmepumpen!

Nu är hösten här, dags att installera värmepumpen!

Efter en lång, regnig och kall inledning fick vi till slut något som ändå blev en ganska bra sommar, även om det bara var några få veckor. Ganska precis vid månadsskiftet augusti-september gjorde hösten intåg och från att bara ha funderat över, sol, bad och luftkonditionering börjar tankarna nu vandra till vinter och kyla och att det faktiskt är dags att värma upp huset igen istället för att kyla ned det.

Att installera en luftvärmepump är ett relativt billigt sätt att värma upp huset och samtidigt sänka elkostnaden, faktiskt är det möjligt att så mycket som halvera uppvärmningskostnaden. Men vill man installera en luftvärmepump måste man känna till att vem som helst inte får utföra installationen. Det måste göras av en certifierad installatör och betraktas annars som ett miljöbrott. Anledningen är att inuti en värmepump finns ett köldmedium som påverkar miljön på ett negativt sätt vid läckage.

I januari i år kom den så kallade nya F-gasförordningen (517/2014).

”Icke-hermetiskt sluten utrustning påfylld med fluorerade växthusgaser får endast säljas till slutanvändare om det kan bevisas att installationen ska utföras av ett företag som är certifierat i enlighet med artikel 10.”

Värmepump installationDetta innebär i praktiken att det inte längre bara är användaren som måste kunna redovisa vilken certifierad installatör som har installerat luftvärmepumpen, säljföretaget har nu också ett ansvar och måste kunna redovisa detta. Köparen måste alltså vid köp meddela vem som ska utföra installationen. Det lättaste för dig som kund är därför att handla direkt av ett företag som både säljer värmepumpar och erbjuder installation, till exempel hos e-klok.se.

Läs mer och beställ din installation här.

Trevlig höst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.