0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Nära-noll-energibyggnader

Nära-noll-energibyggnader

Solpaneler, solenergi, solel

Vi på e-klok.se fick nyligen höra talas om en satsning att år 2020 ska alla nybyggen vara ”noll-energihus”. Vi blev nyfikna och hittade en artikel om ett projekt i ämnet där bland annat följande finns att läsa:

”Projektets mål är att visa hur man bygger inför 2020, då EU:s mål för energieffektivisering i bebyggelsen på 20 procent ska nås (det kommer att handla om byggnader med bra klimatskal och energieffektiva installationer). Kanske blir det också krav på en viss andel förnybart, vilket också ingår i direktiven från EU. Men det är inte helt bestämt än.

För småhus kommer det preliminärt att handla uteslutande om nybyggnation, men för flerbostadshus och lokaler ingår även projekt för ombyggnad.

I dagsläget väntar Energimyndigheten bland annat på näringsdepartementets förslag om hur nära-noll-energibyggnader ska definieras. Energimyndigheten har föreslagit ett krav på halvering av energikraven från Boverkets nuvarande regler. Boverket har föreslagit en högre nivå med hänvisning att det är mer realistiskt med tanke på ekonomisk lönsamhet.”

Fortsättning följer med andra ord och vi på e-klok.se kommer hålla oss (eller er läsare) uppdaterade på området.

Läs artikeln här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.