0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Senaste nytt om solenergi

Senaste nytt om solenergi

Solpaneler, solenergi, solel

e-klok.se har tidigare skrivit om utvecklingen på solenergi-/solelfronten; en utveckling vi följer med stort intresse, då det är ett spännande område med oerhört stor framtidspotential.

Vi har nu tagit del av en rapport från IEA (International Energy Agency) gällande den globala utvecklingen för solenergi/solel. En rapport som visar på stor spridning på området, då allt fler länder världen över jobbar med utbyggnad av solenergi/solel.

En intressant och i mångt och mycket avgörande detalj i utvecklingen, är hur olika länders statliga stödsystem påverkar utvecklingen i ena eller andra riktningen. Om man tittar på Storbritannien har marknaden där ökat markant tack vare det statliga stödsystemet (2015). Tittar man däremot på Danmark där man under 2014 minskade stödet, fick det en negativ effekt på utvecklingen, innan man återigen ökade stödet under 2015, med en positiv utveckling som följd.

Nu väntar vi med spänning på att ett statligt stödsystem ska komma till övriga Norden, och vilken effekt det kommer att få för oss i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.