0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Höga halter av gräspollen nu

Höga halter av gräspollen nu

Pollenallergi, luftrenare

När vi läste Expressen igår fanns en artikel som gjorde det klart att det fortfarande är mycket höga halter av pollen i luften, främst gräspollen och främst i södra delarna av Sverige. Pollenallergiker får räkna med en extra tuff säsong i år.

Pollensäsongen startade tidigt då det var höga temperaturer i början av maj. Torr luft och hög värme påskyndar pollenblomningen. Hur lång säsongen blir påverkas av hur varmt och fuktigt det är under vårvintern. Det är då gräset växer till sig. I år var det dock ganska torrt så chansen att pollensäsongen inte blir så lång är stor.

För att lindra pollenbesvären kan till exempel en luftrenare hjälpa inomhus. Här hittar du exempel på luftrenare!

Här kan du läsa artikeln i sin helhet http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/allergi-3/mycket-hoga-halter-av-graspollen-just-nu/.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.