0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Luftvärmepump till sommaren? Ja!

Luftvärmepump till sommaren? Ja!

Luftvärmepump blir AC på sommaren

Undrar du vad en luftvärmepump är och hur den fungerar? Hur ekonomiskt är det att ha en luftvärmepump? Och kanske funderar du på att skaffa en luftvärmepump men är osäker på om det är rätt årstid att göra det?

Det finns många frågor att ställa sig i samband med att man ska köpa en luftvärmepump. Till att börja med vad är en luftvärmepump och hur fungerar den?

En luftvärmepump använder energi från utomhusluften för att värma inomhusluften, via en fläkt i inomhusdelen. Det fungerar på samma sätt som ett kylskåp, fast tvärt om. Köldmediet i värmepumpen transporterar sedan värmen från en punkt till en annan i ett slutet kretslopp.

En luftvärmepump ger 4-5 gånger mer i värmeenergi än den förbrukar i elenergi. Och man brukar prata om att man spar 30 -40 % av bostadens uppvärmningsenergi (beroende på hur stor luftvärmepump man har samt vart man placerar inomhusdelen). De luftvärmepumpar du köper hos oss på e-klok.se är självklart utrustade med olika sorters luftrening som ytterligare förbättrar inomhusklimatet.

Och så var det den här frågan om det verkligen är rätt årstid att skaffa en luftvärmepump nu till sommaren. Eftersom alla våra värmepumpsmodeller har luftkonditionering inbyggt, är det perfekt att köpa luftvärmepump nu för att säkerställa ett behagligt inomhusklimat för varma sommardagar/nätter. Dessutom har du redan skön värme på plats inför höstens och vinters intåg.

Så när du köper en luftvärmepump får du två funktioner i en – värme och kyla. Lägg till luftrening och lägre uppvärmningskostnad och du har en oslagbar kombination.

På e-klok.se hjälper vi dig att hitta rätt luftvärmepump. Mejla info@e-klok.se eller ring vår kundtjänst på 0171-66 30 20 för att få hjälp. Vi har även sammanställd en lista med vanliga frågor samt en överskådlig luftvärmepumpsguide, på vår hemsida för att underlätta inköpet av luftvärmepump.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.