0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Svalan-märkta luftrenare

Svalan-märkta luftrenare

Svalan-märkt luftrenare - Astma- & Allergiförbundet

På e-klok.se har vi luftrenare som är Svalan-märkta, vilket innebär att de är rekommenderade Astma- och Allergiförbundet. Men vad innebär då en sådan rekommendation? Och vilka tester har en sådan produkt gått igenom för att bli Svalan-märkt?

Astma- och Allergiförbundets rekommendation av produkter skall ses som en vägledning för konsumenten i sökandet efter produkter som kan vara bra ur allergisynpunkt. Sedan mitten av 1970-talet har Astma- och Allergiförbundet utvecklat sin verksamhet för produktrekommendationer. Syftet är att medlemmarna ska kunna känna sig hjälpta i sitt val av produkter. De rekommenderade produkterna är märkta med förbundets namn och märke. Produkterna är fria från allergen, parfym och irriterande ämnen i sådan mängd att det inte finns några kända, medicinska rapporterade fall.

Någon fullständig garanti kan inte ges att en produkt inte ger upphov till reaktioner hos någon, eftersom alla människor reagerar olika. Enstaka människor kan vara så känsliga att de ändå reagerar på produkten.

Expertgrupp/granskningsråd kontrollerar produkten. Rådet består av specialister inom medicin, kemi och teknik. Dessa har i sin tur kontakter med annan expertis. Den slutliga bedömningen och rekommendationen baseras på forskningsresultat, existerande tester, mätningar, recepturer, produktinformation, vetenskap och beprövad erfarenhet. I allt arbete gäller ”försiktighetsprincipen”. Föreligger tveksamhet om produktens innehåll och egenskaper avstår rådet att rekommendera produkten. Slutligt beslut tas av förbundsstyrelsen.

Här hittar våra Svalan-märkta luftrenare:

http://e-klok.se/luftrenare.aspx?ID=96&astma=1

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.