0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Mer fukt under sommaren

Mer fukt under sommaren

Luftavfuktare Arctus Fenja 25
Så här under sommaren och kanske mer under sensommaren när det är kalla nätter och varma dagar blir det mycket fukt i luften. Luften värms upp och kyls ned om vartannat vilket gör att fukt bildas. För att undvika fuktskador i ditt hus, på vinden, i källaren eller kanske i krypgrunden kan en avfuktare hjälpa.

Avfuktare fungerar som en AC som har både varma och kalla spolar i samma låda. En fläkt driver in fuktig luft från rummet över den kalla spolen för att kondensera fukten och fånga upp vattnet från luften. Luften passerar sedan över den varma spolen för att värma upp den till dess ursprungliga temperatur och blåsa den tillbaka ut i rummet.

Det finns många olika märken och modeller och ett av de är Arctus Nordic. Avfuktare från Arctus Nordic är snygga, kompakta och användarvänliga.
 
Avfuktare motverkar fukt genom sin funktion, avfuktning. Med minskad fukt får man oftast minskad ”källarlukt”, som ett exempel. ”Källarlukt” som beror nästan alltid på att det finns någon mikroorganism som lever och frodas. Det kan handla om alger, mögel och bakterier.
 
Det dessa behöver för att frodas är fukt och lagom temperatur något man ofta möter i källare. Med 4D-filtret får man förstärkt funktion mot just detta.
 
Köp din Arctus Fenja hos oss från 2.459 kronor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.