0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Ny AI-vägg renar luften

Ny AI-vägg renar luften

Luftrenare
Nu finns ett nytt sätt att rena luften inomhus. En finsk uppfinning i form av en vägg med levande växter som drivs med artificiell intelligens bryter ned kemikalierna i luften och gör luften friskare och lättare att andas. Forskarna ville använda sig av växternas naturliga förmåga att rena luften och har tagit fram en produkt som både är funktionell och en snygg inredningsdetalj.

Det gjordes under lång tid en studie av växters reningsförmåga av kemikalier i luften. Forskarna ansåg att naturen och dess växter är den bästa luftrenaren, och att vi ska använda oss av deras egenskaper för att få bättre inomhusklimat.

Tillverkningen sker för hand i en fabrik i Finland och försäljningen har nu börjat ta fart även i Sverige. En av de första kunderna är Radisson Blu Waterfront i Stockholm som har köpt två stycken, en till ett konferensrum och en på kontoret.

Snart kanske vi ser den på fler ställen. Är det kanske något ni skulle vilja ha hemma?

Läs hela artikeln i Ny Teknik >>

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.