0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Har du vattenburet värmesystem i ditt hem?

Har du vattenburet värmesystem i ditt hem?

Värmer du upp ditt hus med en direktverkande el, gammal ved- eller oljepanna? En bra idé kan vara att satsa på en luft-vattenvärmepump. 

Luft-vattenvärmepump passar hushåll som har vattenburet uppvärmningssystem. Vattenburen värme är en form av uppvärmning där varmvatten cirkulerar i ett rörsystem till radiatorer eller golvvärme eller i en kombination. Värmekällan kan vara en olje- eller vedpanna, en värmeväxlare för fjärrvärme, bergvärme, jordvärme, eller en elpanna.

Men en luft-vattenvärmepump finns möjlighet för både värme till uppvärmningen och till tappvarmvatten.

Sänka elförbrukningen

Genom att investera i en luft-vattenvärmepump finn möjlighet att spara tusenlappar. Under bra förhållanden kan du mer än halvera elförbrukningen för värme och varmvatten. Idag finns även innovativa lösningar där till exempel solpaneler kan kopplas till utomhusdelen.

Här kan du kika på ett projekt som konferensanläggningen Disponentvillan gjort tillsammans med Panasonic.

Stor utveckling

Utvecklingen går framåt för luft-vattenvärmepumpar med både högre prestanda och kapacitet, de har fått en betydligt smidigare design som passar även för mindre utrymmen. Minusgrader utomhus är inget problem, de klarar att utvinna energi i luften ända ner till -27° C.

Miljövänligt

Investerar du i en luft-vattenvärmepump som använder förnybar energi får du en miljövänlig och ekonomisk värmekälla. Om vi tar exemplet oljeeldning så har det en negativ miljöpåverkan, samt att tillgången och kostnaden på oljan styr över din plånbok. Att satsa på en miljövänlig energikälla minskar dina CO2-utsläpp.

Modern uppvärmning

Att se över ditt värmesystem och investera i en bra uppvärmningskälla ökar värdet på ditt hus. Vid försäljning av bostaden är det mycket positivt med en modern uppvärmning.

Mindre underhåll

Men en luft-vattenvärmepump får du en värmekälla som kräver betydligt mindre underhåll, än till exempel alternativen olje- eller vedpanna.

Källa: Panasonic.com/se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.