0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Värmen från solen kan hålla oss svala

Värmen från solen kan hålla oss svala

solvärmeluftkonditioneringssystem

Efterfrågan på luftkonditionering stiger för varje år, här är några som har hittat en lösning i orsaken som gör oss varma, nämligen solen!

Vad bilden visar är inga traditionella solpaneler som man använder för att framställa elenergi. Utan detta är värmeabsorberande paneler som är en av världens största ”solvärmeluftkonditioneringssystem”. De tar värmen från solen för att kyla ner byggnader. Vissa forskare och solenergiexperter menar att detta kan vara en bidragande faktor till att sänka den växande globala efterfrågan på bränsle för att köra mer traditionell luftkonditionering.

Idag finns cirka 1200 installationer gjorda världen över med solvärme luftkonditioneringssystem, information från tillverkarna säger att dessa typer av luftkonditionering använder 30-90 procent mindre el än konventionella luftkonditioneringar. Forskare arbetar för att göra dessa system både mer effektivare och billigare, idag kostar dock en sådan anläggning nästan fem gånger mer att investera i.

Om tekniken går framåt skulle det kunna sänka belastningen på elnätet och ge mindre strömavbrott, det i sin tur skulle medföra större användning av miljövänliga energikällor.

Källa från nature.com

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.