0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Skolmiljö

Skolmiljö

Skolmiljö

I över ett år har huvudmän inom skolväsendet kunnat ansöka om statsbidrag hos Boverket för att reparera skolans lokaler. Syftet med denna satsning är att förbättra inomhusmiljön för elever och lärare.

Många skolor har dålig inomhusluft, i denna dåliga inomhusmiljö spenderar mer än 1,9 miljoner barn och 230 000 anställda, den största delen av sin vakna tid.

Sedan november 2015 har huvudmän inom skolväsendet kunnat ansöka om bidrag. Satsningen avser åtgärder för till exempel att skapa en förbättrad luftkvalitet och ljudmiljö. Det finns även ett miljötänk där avsikten är att dessa åtgärder även ska minska lokalernas miljöpåverkan.

Svensk Ventilation har sammanställt ett PM av alla ansökningar som kommit in till Boverket fram till december 2016. I idag finns närmare 20 500 skolenheter i 290 kommuner. Bara 83 av dessa kommuner har ansökt om bidrag för renoveringar av ventilation eller inomhusluft.

Från dessa 83 kommuner kommer det 263 ansökningar och 137 av ansökningarna handlade om renoveringar av ventilation och inomhusluft.

Här kan du läsa hela sammanställningen från Svensk Ventilation.

Dagens Nyheter skriver ”Byråkrati stoppar renovering av skolor”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.