0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Citytree ska rena storstadsluften!

Citytree ska rena storstadsluften!

Citytree ska rena storstadsluften!

En mossvägg ska fånga upp partiklar som finns i storstäders luft, naturens egna gröna luftfilter! 

En skärm som är täckt med mossa ska rena luften i storstäder, genom att fånga upp och binda fast dem i mossan. Det är företaget Greencity Solutions som har kommit på idén med att sälja levande filter för att rena utomhusluften. Mossväggen går under namnet ”Citytree” och kan rena luften på samma sätt som ungefär 275 träd i en storstadsmiljö. Tack vare mossans struktur och dess yta, kan mossan lättare fånga upp och filtrera de farliga partiklarna som finns i luften.

Skärmen med mossa försörjs med el från solpaneler, som driver sensorer i skärmen. Dessa sensorer övervakar tillståndet på växtligheten. Det fantastiska med mossa är att den vattnar sig själv. Mossan fånga upp regnvatten och fördelar vattnet efter behov.

“CityTree” finns i städer runt om i världen, bland annat i Oslo, Paris, Bryssel och Hong Kong.

Luftföroreningar är en av världens hälsofaror

I storstäder är luftkvaliteten ett problem. I vissa områden som är luften så mycket förorenad, att de överskrider WHO rekommendationer. År 2050 räknar man med att ungefär två tredjedelar av jordens befolkning kommer att bo i en storstad. Att rena alla storstäders luft är brådskande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.