0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Solceller till huset eller sommarstugan

Solceller till huset eller sommarstugan

Solceller till huset eller sommarstugan

Skulle du vilja investera i solpaneler till din bostad eller ditt fritidshus kommer här en guide hur du kan komma igång!

Enligt E.ON är det enklare än vad många tror att skaffa solceller, de menar att du kan komma igång att producera el inom loppet av sex veckor.

Energibehov

Det första som behöver göras är att fundera över ditt energibehov. Det finns olika kallkyler för solceller, där du fyller i vilken typ av hus du har och din nuvarande energiförbrukning. Förutom priset för solcellspaketet har vissa även information över hur mycket solenergi som du kan producera, samt hur lång tid det tar att betala tillbaka din investering.

Bygglov

I vissa kommuner behövs det bygglov för att montera solpaneler på taket, kontakta din kommun för vad som gäller där du bor.

Val av leverantör

Kontakta olika leverantörer och be om råd om hur processen går till, samt hur stor anläggning de råder dig att investera i. Begär gärna offerter från olika leverantörer.

Installationen

Boka gärna installation av solpanelerna av samma leverantör som du köper solcellerna.

ROT-avdrag

Det finns möjlighet att använda ROT-avdrag på installationen av solceller, 20 % av arbetskostnaden kan installationsbolaget ansöka om.

Överskottsel

När allt är färdigt och du producerar din egen solenergi finns möjligheten att överskottet matas in på det allmänna elnätet. Elen säljs då vidare till ett elbolag till ett överenskommet pris. Kontrollera vilket elbolag som ger det bästa villkoret!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.