0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Installation av luftvärmepump!

Installation av luftvärmepump!

Installation av luftvärmepump!

När du investerar i en luftvärmepump är det lika viktigt att boka en installation. Varför det är så viktigt ska vi förklara i detta inlägg. 

Den första orsaken är att det behövs ett F-gascertifikat för att installera en luftvärmepump som innehåller köldmedium, som inte är lufttätt tillslutet. En installation av en luftvärmepump som görs utan certifikat är ett lagbrott.

En korrekt utförd installation är avgörande för att du ska få ut max funktion och bevarad livslängd på din luft-luftvärmepump.

Garantierna förändras beroende på hur du väljer att göra med installationen. När du bokar installation av samma företag som du köper luftvärmepumpen får du en betydligt tryggare affär. Garantin brukar vara fem år, i vissa fall ska en service utföras inom tre år för att upprätthålla garantin. Man kan säga att företagen erbjuder en 3+2 garanti.

Väljer du att köpa installation av annan certifierad installatör brukar det erbjudas två års materialgaranti. Skulle du mot all förmodan installera värmepumpen utan certifikat är alla garantier förbrukade.

ROT-avdraget på installation av luftvärmepump ligger på 30 procent av arbetskostnaden. Du som köper ROT-tjänster ansöker inte själv om ROT-avdraget. Det gör den som utfört arbetet. Vid försäljning av installation dras en del av arbetskostnaden av på din faktura. Om du kan använda avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året samt vilka andra avdrag du redan gjort. Huset ska vara äldre än fem år och du ska stå som ägare på fastigheten.

Här har vi ett exempel på en nöjd kund som köpt en Mitsubishi Electric FH35 och fått den installerad av en certifierad installatör. Installationen är proffsigt gjord, snygga dragningar och värmepumpens innerdel är placerad på det bästa stället för att kunna leverera maximalt. Luftvärmepumpen har fem års helgaranti!

Information om Mitsubishi Electric FH35
Installationer på e-klok.se  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.