0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Tesla visar upp deras nya soltak!

Tesla visar upp deras nya soltak!

Teslas nya soltak

Här är en bild på Teslas nya soltak, eller Solar Roof som de kallar det. Kan du se vilka takpannor som har solceller?

Med denna nya solcellsteknik har de byggt in solceller i takpannorna istället för att traditionellt monteras ovanpå. Pannorna är gjorda i härdat glas och är mer än tre gånger så tåliga som vanliga takpannor.

Dessa osynliga solceller går att anpassa efter önskad mängd elproduktion, genom att blanda två olika sorters glastakpannor: solcellstakpanna och takpanna utan solcell. Båda typerna ser likadana ut för att smälta bra ihop.

Nyheten om soltaken utannonserades i slutet av 2016 och de första beställningarna togs emot i maj. Priset kommer att vara omkring 2.000 kronor per kvadratmeter. Den första leveransen beräknas till kunder i USA i slutet av 2017, medan internationell försäljning får vänta till 2018.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.