0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Mörker och partiklar i luften!

Mörker och partiklar i luften!

Mörker och partiklar i luften!

För precis en vecka sedan på tisdagsmorgonen den 17 oktober, en höstdag år 2017. Vaknade många runt om i Mälardalen upp och undrar varför det är så mörkt!? Panik på nyhetsredaktioner och i sociala medier.

Vi kunde läsa “Det råder mörker över Stockholm” eller “Mysteriet – varför är det så mörkt?”, ganska ångestfyllda meningar. SMHI gick ut med informationen om att det var en kombination av mörka åskmoln och aska från skogsbränder i Spanien och Portugal, alltså partiklar i luften. Så frågan är hur påverkar dessa partiklar i luften vår hälsa?

Miljöföroreningar dödar fler människor i världen varje år än till exempel krig, eller rökning, visar en ny internationell studie, ett problem som måste tas på största allvar.

Luftrenare
För hemmet och arbetsplatsen finns möjligheten att investera i en luftrenare, som kommer att rena luften från alla partiklar. På e-klok.se hittar ni många olika varumärken och modeller. Här kommer en lista på de luftrenare som är rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet:

Att rena inomhusluften från partiklar är positivt för allmän luftrening oavsett om du lider av allergi eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.