0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Problem med radon

Problem med radon

Problem med radon

Tidigare i våras berättad vi om Partille kommun som tyckte att det gick för långsamt med att mäta och åtgärda för höga halter av radon och beslutade därför att skärpa reglerna för att skynda på processen. När villaägare inte åtgärdar problemet, riskerar de att behöva betala viten.


Här kan du läsa hela blogginlägget om – Behövs nya radonkrav för villaägare?

Här kan du köpa en radonmätare.

Igår onsdag berättade P4 Skarborg om en fastighetsägare som fått vite på 50 000 kronor för att de inte åtgärdat problemet med för höga halter av radon.* I maj skulle de nya värdena skickats in för granskning, inget resultat är inskickat därför har nu Mark- och miljödomstolen beslutat om dessa böter.

* För höga halter av radon är de som överstiger gränsvärdet på 200 Bq/m3. Det är ohälsosamt att bo i bostäder med för höga halter av radon, det finns ett samband mellan radon och lungcancer. Radonet vållar ungefär 500 lungcancerfall om året och att bo i ett hus med radon under många år ökar risken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.