0171 - 66 30 20
info@e-klok.se

Pollen

Pollen

Pollen

Pollen i Sverige

Det är väldigt många svenskar som lider av pollenallergi. Pollen i Sverige kan delas in i tre stora säsonger: Träd-, gräs- och gråbopollen.

Pollen under våren

Först på våren blommar lövträden och då bildas trädpollen. Det vanligaste lövträdet som finns i stora delar av landet är björk. Björkpollenallergi blir därför vanligt i Sverige, eftersom att så många exponeras för denna pollentyp. Säsongen för björkpollen är under en begränsad period men är intensiv. Många som lider av denna pollenallergi känner även av andra lövträd såsom al och hassel. Säsongen för björkpollen skiljer sig mycket beroende på vart i landet du bor.

Pollen under sommaren

Under högsommaren blommar de flesta grässorterna och avger pollen i olika halter. Pollensäsongen för gräs pikar under de varma och torra dagarna med svaga vindar. Om du lider av en typ av gräspollenallergi är det vanligt att vara känslig mot flera grässorter. För er som är extra känsliga kan allergisymptom vara under hela sex månader, från april till oktober.

Pollen under sensommaren/hösten

Lite senare än gräs blommar gråbo och allergiska besvären brukar vara mellan juli och september. Det är en art som växer i hela landet utom i norra Norrland inre delarna. Gråbo förekommer på öppen- eller obrukad mark, vid vägkanter och på gårdar. Det finns örtkryddor som tillhör växtfamiljen gråbo, oregano och basilika är två av dem. Det betyder att du kan få en allergisk symptom om du äter mat som är tillagad med dessa kryddor.

Pollen
Pollensäsongen i Sverige är indelad i tre stora säsonger

Genom att köp en luftrenare kan du lindra dina pollenbesvär oavsett om du lider av träd-, gräs- eller gråbopollen. Tipset är att luftrenaren ska stå i sovrummet för att skapa ett rum för vila och återhämtning, även från pollen. På så sätt kan du klara dagen bättre efter att du vilat i ett pollenfritt sovrum.

Coway luftrenare

På e-klok.se hittar du luftrenare från Coway och fyra av dem är rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet. En nyhet är luftrenaren Coway Storm 1516D som även är rekommenderade av Asthma Allergy Nordic. Det är en gemensam märkning som ägs av de tre nordiska förbunden i Danmark, Norge och Sverige.

Storm AP-1516D är en luftrenare som är framtagen och utformad för att ge ännu bättre luftrening och luftcirkulation, goda förutsättning för att andas in ren luft. Storm har ett starkt luftflöde, renhetsindikator, fyrstegsfilter, hög procent på luftrening, eliminerar starka dofter och en arbetsyta på hela 100 m2.

Här kan du förbeställa Coway Stom!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.